مرمت ساختمان بانک مسکن
• محل : تهران . فردوسی
• سال : 1380
• وضعیت کنونی : پابرجا
• کاربری : اداری
ساختمان مدور شعبه مرکزی بانک رهنی (بانک مسکن) از نظر فرم تفاوتی جدی با دیگر شعب طراحی و ساخته شده در تهران آن زمان دارد. زمین مورد نظر در سوی غربی خیابان فردوسی برای ساخت اپرای بزرگ تهران در نظر گرفته و طراحی آن به نیکلای مارکف سپرده شده بود. پس از حوادث شهریور 1320 عملیات اجرایی این پروژه متوقف گشت. پس از نیمه کاره ماندن این پروژه برای چند سال، در سال 1335 بانک رهنی زمین مورد نظر و ساختمان نیمه کار در آن را از شهرداری خریداری کرده و اقدام به احداث بنایی برای بانک نمود. ساختمان نیمه کاره اپرا تخریب و تنها از آن طرح، پی مدور آن باقی ماند و مهندسان محسن فروغی و کیقباد ظفر طرحی نو بر اساس ایده و فرم دوار پی اجرا شده ساختمان ایجاد نمودند. در طرح این پروژه نیز به همکاری مهندس علی صادق (مدیر دفتر فنی بانک رهنی) اشاره شده است. ( منبع: گروه تحقیقاتی معماری دوران تحول)
در اواخر دهه 70 خورشیدی مدیریت بانک مسکن تمایل به مرمت ساختمان داشت. پس از بررسی های اولیه و تعیین آسیب های موجود در پروژه چون تخریب پوشش بام ساختمان و همچنین بدنه شیشه ای آن و دیگر موارد، در فاصله ای محدود تصمیمات کلی برای مرمت ساختمان در نظر گرفته شد و با کمترین تغییر در ظاهر ساختمان تلاش به بهبود وضعیت پوشش های سقف و بدنه ساختمان گرفته شد.
پس از تجدید عایق بام، پوشش ورق مس برای پوشش بام در نظر گرفته شد. این پوشش دارای ویژگی هایی چون دوام، همسویی با کیفیت بصری محیط را دارا بوده و در نهایت گذر زمان چهره آن را نابود نمیکرد و تنها تغییر رنگ بر چهره مس حادث می گردد. مصالح بدنه ساختمان، چون پوشش سنگ ها ترمیم و تمامی اتصالات آن بازبینی و مرمت شد و در نهایت برای دیواره خارجی از بلوک های شیشه ای استفاده گردید.