مطالعات فرصت، پیشامکانسنجی، امکانسنجی و مطالعات معماری و شهرسازی اراضی 412 هکتاری نظام
پزشکی بجنورد
• کارفرما: تعاونی عمران و مسکنسازان نظامپزشکی بجنورد
• محل پروژه: خراسان شمالی – بجنورد
• شروع پروژه : سال 1401
• نوع پروژه : مطالعات امکانسنجی و طرح جامع فضایی
• وضعیت پروژه : در مرحله تصویب شورای عالی شهرسازی و معماری
• مدیر طرح : هفت پرگار جم
بروندادها:
پیشامکانسنجی، امکانسنجی، برنامهریزی راهبردی، فرصتهای سرمایهگذاری، ارزیابی توان محیطزیستی، پهنهبندی و کاربری اراضی، طرح جامع سهبعدی، تحلیل ریسک و تحلیل رقبا
توضیحات پروژه:
این پروژه به مساحت 412 هکتار، پروژهای بزرگ مقیاس در اراضی جنوب غربی شهر بجنورد است. از مهمترین چالشهای پروژه میتوان به وجود توپوگرافی پیچیده، استعداد پایین خاک اراضی، بزرگی مقیاس اراضی در تناسب با شهر و ضرورت ارزشافزایی اقتصادی اشاره کرد. هدف اصلی این پروژه دستیابی به بیشترین بازدهی اقتصادی برای کارفرما در کنار تهیه بهترین طرح شهری برای بافت محدوده با توجه به چالشهای توپوگرافی، مکانیابی مناسب کاربریها با توجه به امکانات و محدودیتهای زمین، توجه به قابلیتهای محیط زیستی اراضی و پاسخگویی به نیازهای شهر و ارتقای زیرساختها بوده است.
ارزشهای طراحی که در فرایند تدوین طرح جامع سهبعدی پروژه مورد توجه بوده، به طرحی منتهی شد که با وجود محدودیتهای کالبدی و توپوگرافی برای اتصال به شهر، توانست ارتباطی موثر با معابر و کاربریهای پیرامون و ارزشهای اجتماعی شهر بجنورد برقرار کند. از پیشنهادهای بارز طرح، زمینهسازی برای شکلگیری فرصتهای سرمایهگذاری گردشگری در حوزههای سلامت، محیط زیست، فرهنگی و تفرجی بود و این فعالیتها، به عنوان محرک توسعه برای شهر بجنورد در نظر گرفته شد. توجه به تاریخ شهر بجنورد و کمک گرفتن از عناصر تاریخی و هویتی شهر برای دستیابی به طرح برای اراضی نیز، از دیگر نقاط قابل توجه پروژه بود.
در فرایند مطالعات و دستیابی به طرح جامع این پروژه، مهندسین مشاور شارستان ارتباطهای موثر با کنشگران مختلف برای مدیریت ذینفعان، کارگاههای مشارکتی متعدد برای دریافت نظرات کارشناسان و نخبگان و رابطهای پیوسته با کارشناسان بومی و مدیریت طرح برقرار کرد که به پیشبرد بهتر طرح کمک شایانی نمود.
پیشنیاز دستیابی به طرح کالبدی پیشنهادی اراضی، مطالعات گسترده شناسایی فرصتهای سرمایهگذاری و امکانسنجی تحققپذیری فرصتها با نگاه به زمینههای اجتماعی، امکانات و محدودیتهای محیطزیستی، ضوابط و مقررات موجود و تمایلات کارفرما بوده است. بدیهی است در روند شناسایی فرصتهای سرمایهگذاری، امکانسنجی و تحققپذیری و تدوین طرح جامع سهبعدی، شناسایی رقبا و تحلیل ریسکهای پیش رو از مهمترین گامهای پروژه بوده است.