طرح نوسازی و توسعه میدان شهید بهشتی تبریز
• محل : تبریز . چهارراه منصور سابق
• سال : 1389
• وضعیت کنونی : پابرجا
• کاربری : اداری – شهری
کارفرما: شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی شهری ایران
مجری: سازمان عمران و مسکن سازان منطقه شمال غرب
طرح اولیه بناهای پیرامونی میدان: مهندسین مشاور تجیر
مشاور طراحی میدان و فرش: مهندسین مشاور شارستان
فرش سنگی گسترده در این میدان (میدان شهید بهشتی)، نمونه ای از فرش اصیل ایرانی با طرح چهار باغ (باغی) است. نمونه اولیه فرش که در موزه ملی فرش ایران نگهداری می شود، مربوط به قرن 11 هجری شمسی بوده و در منطقه آذربایجان بافته شده است.
تیم طراحی میدان به سرپرستی زنده یاد مهندس بهروز احمدی، تصویر فرش را به صورت کامپیوتری شبیه سازی کرده و نقوش گل ها، درختان و نهرهای آب به ریز مربع های 5 سانتی متری تقسیم شده اندکه هر مربع در مدول های 8 تایی قرار گرفته تا مربع های بزرگ تری با ابعاد 40 *40 سانتیمتر را تشکیل دهند. فرش سنگی از 12 گونه سنگ با رنگ های متفاوت ساخته شده که 10 رنگ آن به صورت طبیعی بوده و 2 رنگ آن به صورت مصنوع ساخته شده است.
در ساخت فرش که مساحتی معادل 1226.40 متر مربع دارد، طول آن 45 متر و عرض آن 29.2 متر بوده و در مجموع چهارصد نود هزار و پانصد و شصت قطعه سنگ به کار رفته است.
قرار دادن فرش در چنین مقیاسی به عنوان نشانه ای از این منطقه در فضای حیاط مرکزی یکی از میادین تاریخی شهر، به منظور افزایش جاذبه بصری و همچنین ایجاد قرابت شهروندان با هنر و تاریخ این مرز و بوم از اهدافی بوده که معمار و طراح ساختمان ها و فضای میدان آن را مد نظر قرار داده است.